top of page
groen.png

Initiatieven en projecten

Door middel van diverse initiatieven en projecten willen we concrete invulling geven aan de missie en visie van Stichting L.A.R.S. Hieronder staan de verschillende initiatieven en projecten waar we momenteel aan werken of in de toekomst ons mee bezig (gaan) houden.

Afbeelding1.jpg

Elkaar helpen is de kleinste moeite die er bestaat, maar het is wel het grootste gebaar.

larsfinal.png

Innowalk PRO  

De Innowalk PRO is een vooruitstrevend, dynamisch gemotoriseerd toestel dat fysiek en emotioneel welzijn biedt. Het geeft de mogelijkheid om matige tot intense fysieke activiteiten te doen. Het is niet nodig om zelfstandig te kunnen staan of stappen en leeftijd speelt geen rol. De gezondheidswinst voor elke gebruiker is enorm, en er kunnen meerdere gebruikers de INnowalk PRO gebruiken. Stichting LARS wil de Innowalk PRO aanschaffen en toegankelijk maken voor iedereen die hier gebruik van wil maken. 

Innowalk (madeformovement.com) 
https://www.albatros.be/innowalkpro

Stichting L.A.R.S. zamelt geld in voor de aanschaf van de Innowalk Pro door middel van crowdfunding, inzamelacties, benefietavonden, sponsoracties, en andere activiteiten. Kijk voor de actuele activiteiten op de nieuws pagina! 
Voor de crowdfunding hebben we een pagina op gofundme.com

Innowalk-Pro.jpg

Toekomstige projecten

larsfinal.png

Stichting L.A.R.S wil in de toekomst nog veel meer doen op het gebied van sport, beweging en (vrije)tijdsbesteding. De volgende initiatieven en projecten staan nog op de planning:

Aangepast sporten in een sportschool
Wij willen graag bij sportscholen in Zuidoost Drenthe aangepast sporten mogelijk maken, zowel door het plaatsen van aangepaste apparatuur alsook door specifieke doelgroepgerichte training en begeleiding. 

Toegankelijkheid 
Wij willen de toegankelijkheid vergroten bij sportevenementen, wedstrijden, stadions en sportparken. Veel organisaties doen erg hun best om rekening te houden met toegankelijkheid voor rolstoelen, maar het is voor deze organisaties lastig om te weten waar ze aan moeten denken. Stichting L.A.R.S wil hen hiermee helpen door eigen ervaringen van onze ambassadeur Lars te delen en mee te denken met oplossingen. 


Adaptive gaming 
Gamen is iets wat tegenwoordig iedereen doet, op zijn telefoon, de computer of de spelcomputer. Maar voor jongeren en (jong)volwassenen met een beperking is het niet altijd even vanzelfsprekend om te kunnen gamen. Stichting L.A.R.S wil zich bezighouden met het mogelijk maken van gamen voor IEDEREEN! Door mogelijkheden te creëren waar je als jongeren of (jong) volwassene kunt gamen, en zo w
illen we gamen voor iedereen toegankelijker maken. 

bottom of page